Home > Nieuws > De eerste baby is geboren..

De eerste baby is geboren..

Woensdag 23 Mei 2018

Wat een mooi moment.

4 Mei 2018, een klein jaar nadat de eerste spade de grond is ingegaan voor de bouw van de nieuwe verloskliniek is het eerste meisje Esnat Mlambala geboren in de splinternieuwe verloskamer.

Zoals je op de foto kan zien is de moeder 21 jaar en is het haar tweede kind. Iedereen was ontzettend blij voor haar maar ook door het feit dat hierdoor een langverwachte wens eindelijk in vervulling is gekomen. Een nieuwe verloskliniek. Mede door de steun van de Lions, Land van Cuijk en Noord Limburg, de Wilde Ganzen en vele vrijwillegers hebben we dit tot stand kunnen brengen.

Echt voor de allereerste keer, waarschijnlijk in heel Malawi, is de bevalling bijgewoond door de oma van de moeder die zojuist bevallen was. En ze was echt een steun voor haar. Ze heeft kunnen troosten waar nodig en heeft met haar nabijheid haar kleindochter bij kunnen staan. Doordat oma door de achterdeur in- en uitliep kwam het de hygiene alleen maar ten goede.

Ook verschrikkelijk goed  en mooi om te zien was het moment dat de verpleegkundige aan kon geven dat ze na de bevalling gewoon even mocht rusten en daarna kon douchen. Ook dit was een primeur!

Al met al is het Trinity Hospital een prachtige afdeling rijker waar iedereen ontzetten trots op is.

Mede door jullie zijn wij zover gekomen!!

Nu op naar de pré- en postnatale ruimtes. Deze zijn ook 60 jaar oud en schreeuwen om een verbouwing. Jullie weten dat de zwakste schakel de sterkte van de ketting bepaald. We hebben een werkelijk prachtige verloskliniek, als we de afdeling voor en na de kliniek ook kunnen updaten is de moeder - en kindzorg voor de eerste 75 jaar gewaarborgd voor een groot gedeelte van het zuiden van Malawi en noorden van Mozambique!

Wij rekenen op jullie!

 

Nieuwsitems