Home > Nieuws > Opening kinderkliniek Malawi 25-11-2015

Opening kinderkliniek Malawi 25-11-2015

Woensdag 25 November 2015

Op 25 november jl konden wij de kinderkliniek, die werd gebouwd door Foundation to Build in opdracht van Passion for People en werd gefinancierd door onze stichting, officieel openen en het eigendom ervan overdragen aan de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid (na de formele oplevering door Foundation to Build).

De kliniek werd gebouwd op het terrein van het Trinity ziekenhuis en biedt plaats aan 30 zieke en ondervoede kinderen uit de wijde omgeving van Muona in het zuiden van Malawi. Hier vonden  eerder dit jaar nog zware overstromingen van de Ruo en Shire rivieren plaats, waardoor oogsten en huizen werden vernield en veel mensen verdronken.

De bouw werd mogelijk gemaakt door giften van vele kanten en resulteerde in een gebouw met prima isolatie en energie besparende eigenschappen.

Op dit moment buigt onze stichting zich over de inrichting van het gebouw en milieuvriendelijke kookvoorzieningen, waartoe reeds een tweetal “rocket stoves”  is aangeschaft.

Bij de opening van de kliniek door zuster Christeta van genoemde orde en stichtingsvoorzitter Han Knol konden wij reeds een aanzienlijke hoeveelheid medische zaken (onder andere bloeddrukmeters, thermometers enz) en speelgoed overhandigen. De feestelijke opening zelf ging gepaard met veel gezang en dans en kreten van verbazing over het uiterst functionele gebouw.

Als volgend project staat een verloskliniek op het programma in dit  gebied tegen de grens met Mozambique met de hoogste kraamvrouw/moedersterfte ter wereld.

(Voor een dankwoord zie “Giften en Donaties” Dankwoord uit Malawi)

 

 

Opening van de kinderkliniek

Nieuwsitems