Home > Nieuws > Vasten Aktie Basisschool de Waal blijkt een groot succes !

Vasten Aktie Basisschool de Waal blijkt een groot succes !

Dinsdag 05 April 2011

Vasten Aktie Basisschool de Waal blijkt een groot succes !

Op 5 april was het een komen en gaan van vele mensen , groot en klein, op de basisschool de Waai te Cuijk. ’s Middags werd er door de leerlingen en de leraren een markt georganiseerd die grotendeels in het teken stond van Passion for People. De sfeer op school was enorm gezellig. Je kon merken dat alle kinderen graag hun steentje wilden bijdragen, om te zorgen dat de patiënten in het ziekenhuis in het verre Malawi het beter zouden gaan krijgen.
Diverse zelfgemaakte knutselwerkjes werden verkocht. De handelsgeest zat bij de kinderen van 4 tot 12 jaar al echt in het bloed. Fanatiek werden vele spulletjes verkocht, variërend van speelgoed, zelfgemaakte sierraden, popcorn, cakejes en noem maar op. Vele meisjes lieten hun haren mooi vlechten door moeders van leerlingen. Je kon blik werpen en optreden met een zangeres. Ook kon men vele hapjes en drankjes nuttigen, natuurlijk tegen een geringe betaling. Daarnaast werden er van alle klassen mooie schilderijen verloot. Als klap op de vuurpijl, werd er een bijzondere kavel in de veiling ingebracht. Als vader van een stagiaire op de Waai, kwam Emile Roemer niet alleen als bezoeker; ook bracht hij als kavel een bezoek aan de Tweede en Eerste Kamer in Den Haag , inclusief een door hemzelf verzorgde rondleiding, in. Dit bleek een zeer gewilde kavel, die uiteindelijk door 3 families werd bemachtigd. Zeer effectief regelde deze parlementariër dat de kavel wel meteen 3 maal verkocht werd!
Mede hierdoor kon na afloop van deze bijzondere markt, de directeur van de Waai, aan Passion for People een cheque overhandigen van maar liefst
€ 3200,- die ten goede zal komen aan de kinderafdeling van het Trinity Hospital.

Passion for People dankt , namens het Trinity Hospital in Malawi, alle kinderen , leraren en medewerkers van de Waai, voor deze geweldige donatie!

Nieuwsitems