PASSION FOR PEOPLE


Passion for People is een stichting die bestaat uit vier enthousiaste bestuursleden en een groeiende groep vrijwilligers. Zij dragen verbetering van de gezondheidszorg in Malawi een warm hart toe.

Het ontstaan

De eerste kennismaking met het Trinity hospital was in 2008. Het Hospital is gelegen in het armste district van Malawi, wat weer één van de armste landen ter wereld is. Hans Baltussen, op dat moment op zoek naar stage plaatsen voor zijn derdejaars ROC studenten werd vooral gegrepen door de armoedige staat van apparatuur! Daarnaast was hij onder de indruk van de grote groep gemotiveerde medewerkers die met zeer beperkte middelen hun uiterste best deden om verantwoorde medische hulp te verlenen, hetgeen nauwelijks mogelijk was. Het Trinity ziekenhuis bestrijkt een district met ruim 250.000 inwoners. Ter vergelijking: het ziekenhuis telt plusminus 220 bedden! Gedurende het zoeken naar stageplaatsen en in de periode daarna is er een relatie met het ziekenhuis en de lokale bevolking opgebouwd. Dit contact werd de basis voor de vorming van onze stichting.
Al snel was duidelijk dat financiele ondersteuning nodig was. Temeer daar er vanuit de overheid en de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid uit Münster, die in 1960 het hospital hadden opgezet, steeds minder financiële ondersteuning kwam, waardoor het ziekenhuis in de problemen dreigde te komen. Samen met Geert Driessen en Paul van der Mark werd, met ondersteuning van de Rotary voor het land van Cuijk, de stichting “Passion for People” een feit.

We hebben inmiddles reeds enkele containers met medische materialen naar het ziekenhuis gezonden en opleidingen gefaciliteerd dankzij de steun van diverse kanten. Maar er is meer nodig voor het voortbestaan van het Trinity Hospital in Malawi.

Bestuur Stichting

Passion for People” heeft een bestuur van momenteel vier leden, te weten Frits Rasing als voorzitter en Cecile Urlings, Hans Baltussen, William van Gool als bestuurslid. Daarnaast houdt een groep vrijwilligers zich bezig met het opzetten van acties, sponsorprojecten en inzameling van apparatuur om het Trinity Hospital te voorzien van de middelen die nodig zijn. Het belangrijkste doel van de stichting is om een steentje bij te dragen aan een betere gezondheidszorg in Malawi, met een duidelijke focus op moeder en kind.

Hans Baltussen (Bestuurslid, Penningmeester en Acquisitie)

Heeft al 41 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Hij werkte jaren als verpleegkundige op de Intensive Care en is nu docent op afdeling Zorg en Welzijn van het ROC in Nijmegen. Door zijn reis op zoek naar stageplaatsen voor zijn studenten afdeling Zorg en Welzijn is hij terecht gekomen in Malawi. Dit heeft hem in 2010 doen besluiten tot het opzetten van de stichting “Passion for People”.

Frits Rasing (Voorzitter)

Werkzaam als manager finance & control bij een duurzaam energiebedrijf in Zuid-Limburg. Een gemotiveerde zelfstarter met jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening. Gevormd op het gebied van financiële en strategische business analyse en corporate finance. Kennisgenomen van ondernemerschap en publiek private samenwerking als medeoprichter van een autodeelbedrijf. Ik heb met eigen ogen gezien hoe Passion for People in Muona, Malawi bijdraagt aan de broodnodige verbetering van zorg voor moeder en kind. Het geeft mij energie om samen met Hans en William een steentje bij te dragen aan de realisatie van het humanitaire streven van deze geweldige stichting.

William van Gool (Bestuurslid, Logistiek en Acquisitie)

Op jonge leeftijd gepassioneerd van techniek. Werkzaam geweest in de automotive. Van 1989 t/m 2010 directeur/eigenaar autobedrijf en tankstation en 2013 t/m heden actief in het autodelen. Hobby’s zijn motorrijden en Overlander reizen. Liefhebber van Afrika (1,5 jaar lang met familie door het Afrikaanse continent getrokken). Werken voor Passion for People past helemaal bij mij, door mijn vele reizen door Afrika begrijp ik een beetje de cultuur en hoop hiermee een bijdrage te kunnen leveren

Cecile Urlings (Bestuurslid, Acquisitie en Websitebeheer)

Sinds eind januari lid van het bestuur van Passion for People. Verpleegkundige in hart en nieren, energiek en erg geïnteresseerd in het lot van andere mensen. Is tijdens haar wereldreis, enkele weken in Muona geweest en gewerkt als verpleegkundige in het Trinity Hospital. Zij zal met name de website bij gaan houden en samen met Hans de acquisitie doen.

U kunt een HOOP bereiken

Donaties zijn voor stichting “Passion for People” van groot belang! Met uw donatie helpt u als particulier of bedrijf “Passion for People” de projecten te realiseren. Uw vaste bijdrage is van harte welkom! U kunt kiezen “Passion for People” te steunen met een vaste bijdrage per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.

Word donateur
Indien u geen donateur wilt worden maar wel graag een eenmalige bijdrage wilt doen. Dan kan dat via PayPal.


Daarnaast kunt u ook een gift overmaken naar onze bankrekening via onderstaande gegevens ten name van “Passion for People”.

BAN/SEPA Nummer:
INL80RABO0119042835
BIC Nummer:
IRABONL2U
Banknaam:
IRabobank