TRINITY HOSPITAL


Het Trinity hospital

Het Trinity hospital is een klein 220 bedden tellend ziekenhuis in het zuiden van Malawi. De dichtstbijzijnde stad (Blantyre) ligt op 4,5 uur rijden. Blantyre is de commercieel en industrieel belangrijkste stad in Malawi. Het verzorgingsgebied gaat tot over de grens met Mozambique en telt ongeveer 250.000 inwoners. Het ziekenhuis heeft ongeveer 20 gediplomeerde verpleegkundigen en 5 clinical officers.

Soms werken er enkele buitenlandse artsen. Het ziekenhuis heeft naast een nijpend tekort aan geschoold personeel een tekort aan alles. Een voordeel van het ziekenhuis is het feit dat het over een verpleegkundige- en verloskundige opleiding beschikt. Deze wordt gefinancierd door de overheid en wordt er op hoog niveau les gegeven. Helaas voor het Trinity hospital vliegen al deze studenten uit en slechts een enkele student, die haar of zijn roots in het dorpje Muona heeft, zal blijven.

Het ziekenhuis ontvang een financiële bijdrage van de overheid voor het opleiden van al deze verpleegkundige.

Bestuur Stichting

Passion for People” heeft een bestuur van momenteel vier leden, te weten Frits Rasing als voorzitter en Cecile Urlings, Hans Baltussen, William van Gool als bestuurslid. Cecile is sinds eind januari lid van het bestuur van Passion for People. Verpleegkundige in hart en nieren, energiek en erg geïnteresseerd in het lot van andere mensen. Is, tijdens haar wereldreis, enkele weken in Muona geweest en gewerkt als verpleegkundige in het Trinity Hospital. Zij zal met name de website bij gaan houden en samen met Hans de acquisitie doen.

Daarnaast houdt een groep vrijwilligers zich bezig met het opzetten van acties, sponsorprojecten en inzameling van apparatuur om het Trinity Hospital te voorzien van de middelen die nodig zijn. Het belangrijkste doel van de stichting is om een steentje bij te dragen aan een betere gezondheidszorg in Malawi, met een duidelijke focus op moeder en kind.

U kunt een HOOP bereiken

Donaties zijn voor stichting “Passion for People” van groot belang! Met uw donatie helpt u als particulier of bedrijf “Passion for People” de projecten te realiseren. Uw vaste bijdrage is van harte welkom! U kunt kiezen “Passion for People” te steunen met een vaste bijdrage per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.

Word donateur
Indien u geen donateur wilt worden maar wel graag een eenmalige bijdrage wilt doen. Dan kan dat via PayPal.


Daarnaast kunt u ook een gift overmaken naar onze bankrekening via onderstaande gegevens ten name van “Passion for People”.

BAN/SEPA Nummer:
INL80RABO0119042835
BIC Nummer:
IRABONL2U
Banknaam:
IRabobank