Home > Projecten > GOEDEREN > Aankopen in Malawi

Aankopen in Malawi

Projectdatum:
15-04-2015

Zo heeft Passion for People reeds meerdere apparaten aangekocht in Lilongwe. Er zijn afgelopen jaar 3 verschillende sets ten behoeve van de operatiekamer aangekocht ter waarde van € 3500. Ook zijn er twee sterilisatiebakken gekocht voor verantwoorde sterilisatie van apparatuur.

Ook zijn er in 2012 twee grote analyzers voor het laboratorium aangekocht ten behoeve van urine- en bloedsamples. Ook een bloedkoelkast samen ter waarde van € 7.500 is met open armen ontvangen. Nu behoeven er geen monsters meer naar Blentyre ( 5 uur rijden met auto) gebracht worden voor een bloed- of urine uitslag. Ook kan er vanaf dat moment meteen bloed gegeven worden wanneer daar behoefte aan is!

In 2012 zijn er tevens 3 uitzuigapparaten en twee vacuum-extractors en een concentrator tbv de verloskamer aangekocht.

Op deze manier probeert Passion for People op het gebied van materialen beetje voor beetje het ziekenhuis op een hoger niveau te tillen! Maar we zijn er nog lang niet! Er is nog steeds heel veel nodig!

Voor de nieuw te bebouwen afdeling voor het ondervoede kind en de nieuwe verloskamer zal er weer opnieuw gekeken worden wat we aan kunnen kopen in Malawi zelf. Een goede nazorg met garantie is ontbeerlijk!